KreaTúra Marketing Podcast Logo
Keresés
Close this search box.

Design és képzőművészet világszínvonalon: Kiss Miklós #24/5

Design és Képzőművészet világszínvonalon: Kiss Miklós

Design és képzőművészet világszínvonalon: Kiss Miklós #24/5

A tőr, a tubus és az exkalibur. Tripla áthallásos emojik, ASCII Bálna és egy világpolgár kelet-európai homokozóban. Hozd össze a wc-t egy kortárs kiállítótérrel egy egy brutálisan erős projektben, ami után elnézést kértek a galéria tulajdonosok.

Kiss Miklós designer-képzőművésszel beszélgetünk a KreaTúra podcast adásában. Megtudhatod, mekkora arc kell hozzá, hogy nemet mondj az Apple cupertinoi állásajánlatára és mi az a szkarabeusz apoteózis (nyugi, minket is meglepett).

Az Ocean’s Eleven visszafelé izgalmas múzeumprank lett, de majdnem elcsúszott rajta a lánykérés. Egyesek szerint Miklós sztárdesigner, akivel hírhedten nehéz együtt dolgozni (akár rád is borítja az asztalt). Mi igaz ebből és ő mennyit és hogyan küzdött az ügyfelekkel?

Az általa tervezett Kaposvár arculatot a világ legjobbjai közé válogatták be, ő viszont nem volt elégedett vele. Ahogy a munkái többségével sem. Mégis mi hajtja előre? Megtudhatod, mi köti össze a világ leghíresebb galériáiban otthagyott arany csótányait a Budapest Airport információs rendszerével. Tippeket adunk, hogy hogyan legyél a mock-up és a tipográfia királya, alig pár hét extra munkával. Persze projekteként.

Ismerd meg Kiss miklós nem mindennapi művészeti kalandjait

Rácsodálkozunk a Dorottya utcai Pop & Roll installációira, számba vesszük, nemzetközi és hazai kiállításait. Már csak a kortárs művészek említése miatt érdemes belehallgatni. Maurizio Cattelantól Milton Glaserig, Kusama Yayoitól Bak Imréig.

Szeretünk hullám vasutazni a magas kultúra és a trash között, így kerül képbe Big Daddy L és hogy ki a fasza gyerek, az elcseszett kirakatok, a focizás egy operettsuliban, bukdácsolások, kudarcok, a wc pimpelés és amit ebből tanulni lehet.

Végül kimondjuk azt, amit semmiképpen ne mondj el egy marketing podcastban. Upsz…

Facebook
LinkedIn
Twitter